Home
Wat is biografisch werk?
Cursussen
Nieuws
Agenda
Lezingen en workshops
Individuele biografische gesprekken
Themaweekenden en dagen
Op maat gemaakt
Ervaringen van deelnemers
Tuinhuis, de cursusruimte
Magda Vlasblom
Contact / Aanmelden
   

 


Magda Vlasblom 17 – 10 – 1953
Na het behalen van mijn diploma’s van de sociale academie en de weefacademie heb ik in mijn leven talloze groepen begeleid. Zowel in mijn vrije tijd als binnen mijn werk. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om dingen die ik zelf geleerd heb, en waar ik enthousiast over ben, over te dragen aan anderen. De laatste jaren heb ik in mijn werk vooral mensen gecoacht die zelf groepen begeleiden.
Daar kreeg ik heel wat levensverhalen van mensen te horen. Ik raakte er zo door geboeid dat de wens ontstond om daar professioneel en gerichter iets mee te kunnen doen. Zo ben ik de 4-jarige opleiding biografiek aan het Instituut voor Biografiek gaan volgen. In het verlengde daarvan ben ik mij steeds meer gaan richten op het verzorgen van cursussen en het bieden van individuele begeleiding van mensen op dit gebied.
Aanvankelijk combineerde ik deze activiteiten nog met een vaste baan. Zo heb ik mijn aanbod en expertise zorgvuldig verder kunnen ontwikkelen. Het gedroomde resultaat hiervan is werkelijkheid geworden: mijn eigen, volwaardige praktijk voor biografisch werk. Hierin krijgen al mijn kwaliteiten, vaardigheden en levenservaringen de ruimte.
Het onderzoeken van mijn eigen biografie heeft mij al veel opgeleverd. Zo weet ik nog beter wat ik zelf wil en durf ik daar nu duidelijker voor te kiezen. Verder ben ik milder naar mijzelf gaan kijken en daardoor kan ik de ander ook milder bezien. Dat is winst. Ook heb ik hierdoor een heel nieuw creatief stuk van mijzelf ontdekt: ik ben gaan schilderen. Dit heeft er mede toe geleid dat ik mijn cursussen een speelse kleurrijke vorm weet te geven.

Samen met mijn man, Rob, heb ik 20 jaar lang een kunstgalerie gerund. De vele contacten met kunstenaars zijn voor mij een inspiratiebron geweest. Ik heb van hen o.a. veel geleerd over het opheffen van blokkades en het vrij maken van de creatieve geest.
Zo ontstaan de levenskunstenaars.
Met mijn werk als biografisch coach en alle activiteiten die daarbij horen, wil ik anderen helpen de levenskunstenaar in zichzelf te (her)ontdekken, opdat meer mensen als levenskunstenaars door het leven gaan.