Home
Wat is biografisch werk?
Cursussen
Nieuws
Agenda
Lezingen en workshops
Individuele biografische gesprekken
Themaweekenden en midweken
Op maat gemaakt
Ervaringen van deelnemers
Tuinhuis, de cursusruimte
Magda Vlasblom
Contact / Aanmelden
    

 

“Een knip in je leven”

Drie groepsbijeenkomsten voor mensen die een nare ervaring hebben meegemaakt die heeft gezorgd voor een “knip” of ”scheur” in hun leven.

Zo’n nare ervaring kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongeval, een ernstige ziekte, scheiding, ontslag of overlijden van een dierbare. Het gemeenschappelijke na zo’n ervaring is, dat je leven een andere wending kan krijgen.

Gedachten over hoe verder te moeten gaan, het gevoel dat het nooit meer wordt zoals het was, schuldgevoelens, gevoelens van verlies, onmacht en eenzaamheid kunnen het gevolg zijn.

Je ervaringen delen en samen werken met anderen die een soort gelijke ervaring hebben gehad kan een grote steun voor je zijn. Het kan een gevoel van herkenning geven en je kunt inzicht krijgen hoe je met deze ervaring om kunt gaan. Dit kan een helende werking op je hebben, waardoor de knip in je leven in een ander perspectief komt te staan.

In een ontspannen sfeer wordt je uitgenodigd om jezelf en elkaar een aantal vragen te stellen. Deze vragen kunnen je helpen inzicht te krijgen in jouw veranderde situatie. Vragen als: “hoe was jouw verlies ervaring”, “wat heeft het verlies voor je betekend” hoe is het nu” en “hoe ga je verder” ga je verkennen.
Deze vragen kunnen we samen gaan beantwoorden met behulp van creatieve werkvormen.
We gaan er dus niet alleen over praten. Met behulp van o.a. korte schrijfopdrachten, ontspanningsoefeningen en andere “speelse” werkvormen spreken we ook andere gebieden in je aan. Hierdoor kunt u jouw ervaringen in een breder perspectief plaatsen.
Je gewaarwordingen in je lichaam en je geest kunnen zo meer in balans gaan komen en gaan samenwerken. Zo kun je een andere richting ontdekken in je leven.

De groep wordt begeleidt door:
Magda Vlasblom, biografisch coach
Marry Venema, psycho-sociaal therapeut (verlies en rouw)


Er zijn verzekeringen die de kosten vergoeden uit een aanvullend pakket. Neem hierover contact op met je verzekeraar.

Voor tarieven en data zie menuoptie agenda.