Tekenen en schilderen geïnspireerd door het werk en de levensvisie van Hundertwasser

We starten de eerste keer met een video van zijn werk en leven om daar een beeld van te krijgen en gaan dan met opdrachten aan de slag.

Hundertwasser is een kunstenaar die heel kleurig werk maakte. Hij deed veel met spiraalvormen. De spiraal stond voor hem voor “het leven”.

Een levenskunstenaar die ook veel met de natuur had. Verder ontwierp hij heel kleurige huizen die nog te bewonderen zijn in Wenen. Zijn huizen getuigen van zijn levensvisie. In St.Gerlach is na zijn dood nog een van zijn laatste ontwerpen uitgevoerd.

De cursus Hundertwasser gaat over de vijf huiden van de mens, spiralen, uientorens, steden, het raamrecht, tranen en regendruppels, portretten en maskers en de natuur. Het is één grote stroom en je mag meestromen.

Ik vertel steeds kort iets over het onderwerp, soms leg je je eigen ervaring ernaast. En daarna gaan we aan de slag. Je hoeft niets te kennen of te weten en nergens goed in te zijn. Iedereen kan dit. Creëren vanuit een herkenbare symboliek waardoor je in je eigen stroom komt.

Het is niet de bedoeling dat wij zijn werk gaan kopiëren. Ik geef steeds verschillende opdrachten met verschillende materialen die we op een vrije manier een beetje in zijn sfeer of soms vanuit zijn gedachtegoed gaan uitwerken.